Realitní aplikace REALMAN a WordPress

Realman plugin

Dlouholetý klient (realitní kancelář) se rozhodl využívat aplikaci www.realman.cz pro chod své realitní kanceláře, evidenci nabídek, zákaznických dat, prostě všeho souvisejícího s realitami. V jedné aplikaci má všechna data, a vybírá si, na které realitní inzertní  servery se mají nabídky jedním kliknutím exportovat. Stejně tak chtěl ale aktivní nabídky zobrazovat i na svém WordPress webu, aniž by je musel zakládat ručně v původní k tomu určené aplikaci.

Mým úkolem tedy bylo propojit API Realmanu a WordPress web.

Narozdíl od Urbium pluginu jsou zde nabídky exportovány on-demand přímo z Realman aplikace – makléř založí novou nabídku, a odklikne tlačítko „Exportovat na web“, a Realman API v následujících sekundách pošle všechna data na zadanou URL adresu. Na to čeká můj plugin a data přijme, zpracuje, a rozřadí do původní databáze, a během okamžiku je nabídka aktivní i na klientově webu.

Během následujících měsíců bylo ale třeba doplnit několik pojistek a kontrol, protože klientův web je hostován na mírně problematickém hostingu, a nejsou neobvyklé kratičké nedostupnosti … které pokud se trefí do několik desítek sekund trvajícího importu desítek fotografií nabídky, tak celá jednorázová operace selže a již se neobnoví (plugin si data nestahuje, ale čeká, až mu jsou „vnucena“). Můj plugin tedy nyní nespoléhá na to, že se import všech dat a především fotografií zvládne vždy naráz, ale zpětně kontroluje, zda byla uložena všechna data a fotografie, a případně si fotografie (těch se to týká především) dostahovává v omezených dávkách.

Propojení Realmanu a WordPressu je každopádně velmi dobrá volba – klient si nebídky spravuje v profesionální aplikaci, rozesílá je na realitní servery, ale také se mu automaticky promítají i na jeho oficiální web, na kterém přitom nemusí být žádná rozsáhlá (a velmi pracná) administrace, číselníky, seznamy hodnot atd … to pracnost takového řešení velmi výrazně snižuje.

Napsal Marek Klusák, programátor a webdesigner. Kontakt

Další příspěvky v rubrice Realman plugin