Propojení Urbium a webu Dobrá realitka

Urbium plugin

Své řešení importu realit z realitní databáze Urbium (či Eurobydlení) do redakčního systému WordPress jsem nyní implementoval na dalších webových stránkách, tentokrát pro makléřskou společnost Dobrá Realitka (www.dobrarealitka.cz). Mírně jsem rozšířil možnosti vyhledávání vy realitách, především přidal možnost jejich filtrace i dle libovolného textu.

Společnost Eurobydlení ovšem změnila chování jejich API rozhraní nutného pro stahování dat o nemovitostech. Pravděpodobně byly jejich servery zbytečně přetěžovány příliš častými požadavky na „čerstvé“ informace (což nebyl případ mého pluginu), a tak byl přístup k nim povolen pouze v nočních hodinách, od půlnoci do sedmé hodiny ranní.

To si vyžádalo přepracování mého pluginu, který nová data kontroloval vždy jednou denně, ale nikoli v přesnou hodinu, ale po příchodu prvního návštěvníka toho dne na web (interní řešení WordPressu, jak spouštět automatizované úlohy bez nutnosti jejich aktivace ze strany hostingu). Nyní bych se musel spoléhat na to, že nějaký návštěvník na web dorazí v nočních hodinách, jinak by ten den ke kontrole dat v databázi Urbia nedošlo. Nezbývá tedy než automatickou kontrolu databáze spouštět v přesně danou hodinu mezi půlnocí a sedmou hodinou ranní, pro což má každý hosting odpovídající nástroje a není to žádná komplikace.

Tato změna také znamená, že majitel webu nemá žádnou možnost, jak jím přidané reality do Urbia ihned obratem stáhnout i na svůj web. Musí počkat do dalšího dne. To bohužel není věc, kterou by můj plugin mohl nějak ovlivnit.

Napsal Marek Klusák, programátor a webdesigner. Kontakt