Pomohl jsem Energomonitoru!

Nezařazené

Pokud vám společnost Energomonitor nic neříká, pak jde o českou firmu vyvíjející „chytré“ měřiče spotřeby energií, vody a plynu pro domácnosti a firmy. Nemusí se to zdát převratné, ale třeba za pár let bude taková krabička v každém domě – a tato firma bude špičkou ve svém oboru 🙂 Sleduji je, znám je, fandím jim.

Proto když mi v pátek o čtvrt na pět večer volalo cizí číslo a představil se mi kdosi „z firmy energomonitor“, tak jsem si nejdříve myslel, že jsem se přeslechl. Nakonec z rozhovoru vyplynulo, že mají na svém webu nasazený WooCommerce e-shop, koupili si plugin pro GoPay platební bránu od mé „konkurence“ :-), a ten nefunguje – objednávka skončí chybou. Autor pluginu nebyl schopný zjistit chybu, a vzdal její hledání. Odpovědný pracovník tedy hledal jiný WooCommerce GoPay plugin, a našel můj web … a tak vědom si ne právě ideálního času, přesto tento problém potřeboval do pondělní porady vyřešit. Poslal jsem mu svůj plugin, ale ani ten nefungoval. To mě přesvědčilo, že problém bude v nějaké chybějící technologii na straně serveru, kterou komunikace s GoPay bránou vyžaduje. Šel jsem po jednotlivých blocích kódu … navázání spojení technologií Soap? Na serveru podporováno. Co tam je dál? Sestavení zakódovaného podpisu komunikace … funkcemi z modulu Mcrypt. Hm, a vida, na serveru tento modul není nainstalován. Oznámil jsem své zjištění, a po úpravě konfigurace serveru se platební brána úspěšně rozjela. Pracovník vrátil zpět původní plugin, který již měl zakoupen, a objednávky měřičů spotřeby již můžete platit i kartou 🙂

Odmítl jsem jakoukoli odměnu, byl jsem rád, že jsem mohl Energomonitoru pomoci … nakonec, třeba ode mě jako od „WordPress profíka“ (jejich slova) budou časem potřebovat něco jiného 🙂 Přesto jsem dostal slevový poukaz na objednávku některého z jejich produktů, tak jej třeba využiji v plánovaném novém domově. Inu, proč ne?

Napsal Marek Klusák, programátor a webdesigner. Kontakt