Platba kartou pro WordPress web

Platební brána

Platba kartou za různé služby či zboží v e-shopech již není nic neznámého. Existuje pro to několik prostředníků – AGMO, GoPay nebo GP Webpay. Oni připraví jednoduché technické rozhraní, se kterým web komunikuje, a „to složité“, faktickou realizaci plateb mezi bankami, již zařizují oni. Za malý poplatek. Nyní jsem naprogramoval plugin pro WordPress, který na webu umožní platit kartou za libovolné služby (realizováno přes platební bránu GP Webpay).

Jde o ideální řešení, pokud chcete mít část webu se zajímavými informacemi zpřístupněnou třeba jen pro návštěníky, kteří si za to zaplatí. Mohou sice poslat bankovní převod, ale to je zdlouhavé a pracné. S mým pluginem jim stačí jednou kliknout, a opsat údaje ze své platební karty. A za pár desítek sekund již mohou vstoupit do placené sekce, a vy máte peníze na účtu 🙂

A co je ještě zajímavější? Většinou tato řešení umožňují pouze objednávku jedné služby. Já ale svůj plugin připravil tak, aby bylo možné založit libovolné množství platebních tlačítek! Majitel webu tak má neomezené možnosti, jak různé části webových stránek zpoplatnit? Přístup k článkům z této kategorie za 100 Kč, přístup k článkům z tamté kategorie za 499 Kč, doživotní členství s přístupem ke všem článkům za 999 Kč bez dalších plateb … atd. Vše krásně jednoduše spravovatelné.

Plugin pro platební bránu je samozřejmě možné libovolně upravit pro potřeby jakéhokoli webu.

Napsal Marek Klusák, programátor a webdesigner. Kontakt