Propojení WinShop a WooCommerce

Různé WordPress pluginy

Klient s e-shopem na WordPressu s WooCommerce pluginem mě požádal o funkčnost, aby se mu objednávky provedené na eshopu stahovaly do jeho pokladního a účetního programu WinShop. S tím jsem neměl žádnou zkušenost, a dokumentace byla také značně omezená, ale po nějakém pátrání se ukázalo, že stačí, když bude eshop vytvořené objednávky v XML formátu ukládat do nějaké složky na FTP. Z té si je pak bude WinShop sám stahovat a importovat po své ose, a e-shop už to nemusí zajímat. Také je bude po importu z tého složky sám odmazávat.

Připravil jsem tedy plugin, který v časovém intervalu u nově vytvořených objednávkek kontroloval, zdali  již byly exportovány, tedy uloženy jako XML soubor do patřičné složky. Pokud ne, vygeneroval se XML soubor se všemi objednávkovými informacemi ve WinShop formátu, uložil se do složky, a k objednávce se poznamenalo, že již exportována byla. Pak se spustí další kontrola – pokud byla objednávka exportována, a její soubor již ve složce nebyl, tak to byla informace pro e-shop, že si WinShop tuto objednávku již stáhl a importoval, a soubor odmazal. To se poznamenalo také, a těchto objednávek si už pak e-shop nevšímá, neboť je má za plně vyřízené.

WinShop nabízí i export produktových dat (…) z programu do WooCommerce, ale klientovi šlo primárně o stahování objednávek, takže jsem zabudovával pouze tuto funkčnost.

Potřebujete-li také propojit svůj WooCommerce e-shop s WinShop účetním programem, neváhejte mě kontaktovat.

Napsal Marek Klusák, programátor a webdesigner. Kontakt